Beskrivning

Jag, Åsa Kullin är född och uppvuxen i Stockholm. Flyttade vid nitton års ålder till USA och därefter till centrala Europa efter 7 års vistelse i USA. Jag bodde 10 år i Europa och efter det flyttade jag återigen till USA, närmare bestämt staten Washington, där jag bodde i tre år.

Jag återvände till Stockholm, men då jag såg en annons om arbete i norra Lappland tänkte jag så här: Där har jag aldrig varit, dit vill jag resa"

Jag fick jobbet och packade mina väskor och gav mig av. Jag jobbade ca 16 år som personalchef i Björkliden och slutade på egen begäran 1996.
Jag ville vara kvar här uppe i Lappland och byggde mig ett hus i Abisko och där bor jag fortfarande kvar.

Jag har under alla dessa år fotograferat här uppe i norr. Jag blev oerhört fascinerad utav ljuset och landskapet. Det utökades så småningom med Norge då riksvägen blev klar mellan Sverige och Norge.

Jag träffade Sven Hörnell ganska ofta och det var hans sätt att fotografera som inspirerade mig till att fortsätta att fotografera, jag inhämtade många goda råd från Sven under alla dessa år. Det var Sven som uppmuntrade mig att starta mitt företag som numera heter ÅSA´S BILD.

Jag har haft ett antal utställningar i Björkliden, Abisko, Snöfestivalen i Kiruna och på Läkemedelsverket i Uppsala och nu senast på Wennbergs Sameslöjd i Kiruna.

Jag har sålt det mesta av mina uställningstavlor.
Jag gav ut min bok " Lappland ett ljusår" 1992 skriven och fotograferad av mig.
1996 fick jag ta emot Borg-Mesch stipendiet av kiruna kommun för fotografering.

1997 medverkade jag i Sveriges radio television i en halvtimme med många av mina bilder. Programmet hette Fjällbilder och undertiteln var " Byrackan från Abisko"
Programmet sändes på julaftonen, med repris på juldagen och i mars månad året därpå. Programmet visades och i finska, danska och norska televisionen.

Jag har suttit med i en filmjury för SVT2´s tävling om bästa naturfilm.
Sommaren 2006 hade jag en utställning på POLARIA I TROMSÖ

Jag visar mitt bildspel"Lappland ett ljusår"( musik och tal av mig) i Björkliden varje vinter och sommarsäsong.
Jag har turnerat med mitt bildspel ett antal höstar i södra Sverige.
Jag har tryckt upp vykort och sålt i trakten Björkliden Abisko, Kiruna och Riksgränsen.
Senast har jag startat ett projekt i Indien för att hjälpa till med att försöka lindra lite utav den fattigdom som finns där.

Father Damaciano är en präst från Indien som arbetar i en utav de fattigaste delrana utav Indien en stat som heter Mehgalaya.

Pengar som jag får in skänker jag till det projekt som han arbetar med. Han arbetar bland annat som barfota läkare, gräver brunnar, lär ut allt han vet om hygien, får männisor att lära sig skriva, läsa och räkna.
Han arbetar helt på egen hand var en gång understödd av katolska kyrkan men de önskade flytta på Father Damaciano och han vägrade då tog kyrkan bort sitt understöd.

Han gör ett fantastiskt arbete, jag skulle vilja säga att han är en manlig Moder Teresa.
GÅ GÄRNA IN PÅ www.asakullin.com TITTA DÄR UNDER NYA PROJEKT SÅ HITTAR DU ETT SÄTT ATT HJÄLPA TILL DU OCKSÅ:

DU KAN OCKSÅ TITTA UNDER FÖLJANDE WEBBSIDA
www.vuoitsrita.se så kan du se vad som är nytt i mitt arbete.


För att kunna titta på alla mina bilder så kan du gå in fotosidan och söka under mitt namn

Referenser

Björkliden Lappland

1/125 - DELS SEKUND AV ETT LJUSÅR, handlar om en fotohändelse. Fotohändelsen/ fotosafari sker i Björklidens regi. Mina fotosafaris kommer att vara följande veckor, 27,28.36 och 37 varje år, du kan pckså komma någon annan tid du väljer själv, det är bara att ringa till mig. Du anländer till Björkliden, eller Abisko på en onsdag. Den dagen blir det en introduktion till vad som kommer att hända de följande tre dagarna. Vi fotar och vandrar tillsammans hela torsdagen, fredagen och lördagen alltså tre hela dagar.Veckorna kan ändras beroende på hur tiden ligger. Jag har begränsat mig till högst tio personer varje vecka, detta för att jag ska kunna ägna varje deltagare maximalt med tid. För mer information och pris kontakta mig direkt. För bokning av rum kan du kontakta Björkliden 0980/64100 eller här i Abisko, Camp Abisko 0980/40148 eller Abisko Fjällturer 0980/40103. Hoppas att vi kan ses någon utav veckorna och ha en fin fotosafari tillsammans. HJÄRTLIGT VÄLKOMMEN!!

Utrustning

Då man fotograferar som jag gör så gäller det att ha så lätt utrustning som möjligt.

På fjällets vandringsturer blir det en kamera, två objektiv, några filter och ingenting annat. Om jag kör bil får all utrustning följa med.

Prislista

Om det är någon utav mina bilder som du skulle vilja köpa så kan du få dem i A4 eller A3 format, kontakta mig för priser.

Om du inte finner vad du önskar i min portfolio, kan du kontakta mig, det finns ca 18 000 bilder i mitt arkiv, så kanske jag har precis vad du vill ha.

Om du skulle vilja veta något mer om mina Fotosafaris här i Lappland under veckorna 26,27 36 och 37 som jag har varje år titta in under referenser. Om du skulle vilja komma någon annan tid så går det också bra, det är bara att du ringer så kan vi pratas vid.

Du kan också gå in på Björklidens hemsida och titta under aktiviteter, där du förmodligen hittar mina fotosafaris om inte annat så kanske du blir inspirerad att resa upp till Lappland och bo en vecka på Björkliden, det är ett fantastiskt ställe.

Hemsida

www.asakullin.com

EpostTelefon

0980-40174

Kontakt

Du kan kontakta mig på det vanliga sättet per post, adressen är:

Åsa Kullin
Kalle Jons väg 10
981 07 Abisko

Telefon nummer 0980-40174
Mobil 070-5526931
Säkraste sättet att nå mig på är den vanliga telefonen, mobilen är bara en nödtelefon.

E-post katten_730@hotmail.com

För att du ska kunna se alla de bilder som finns på min fotosida kan du gå in under den här adressen.
www.fotosidan.se/member/view.htm?ID=3849